Kinderen en jongeren

Voor kinderen en jongeren zijn er mogelijkheden voor individuele begeleiding en sessies mindfulness. Ik kan je helpen om beter te snappen welke gedachten en gevoelens jij hebt, en vervolgens een keuze te maken wat je daarmee doet. Dat doen we door er samen over te praten, maar ik maak ook gebruik van andere werkvormen. Samen kijken we wat bij jou past.

Zo kan bijvoorbeeld de puberteit een periode zijn die heel leuk en avontuurlijk is, maar het kan ook soms ook een spannende en onzekere tijd zijn. Dat is normaal en hoort bij die levensfase. Je moet keuzes maken, terwijl je soms nog niet goed weet wat je wilt. Mocht je het idee hebben dat je vastloopt en er zelf niet meer uitkomt, dan kan het helpen om er samen met iemand over te praten.

  • Je voelt je somber, en weet niet zo goed meer hoe je kunt genieten van de dingen die je eerst wel leuk vond.
  • Je vindt het moeilijk om je grenzen goed aan te geven, en daardoor kom je in vervelende situaties op school of op je bijbaantje.
  • Je bent bang om te falen, je slaapt niet goed en hebt daardoor moeite om je toetsen te halen.
  • Je voelt je bang en onzeker, durft niet goed naar de winkel of naar plekken waar veel mensen zijn.
  • Je voelt je vaak verdrietig, maar wilt dit liever niet vertellen en maakt daarom veel ruzie met je ouders.

Deze soorten onderzoek en therapie bij kinderen en jongeren tot 18 jaar worden niet vergoed door de gemeente of zorgverzekeraar, en zijn voor eigen rekening (€87,- per gesprek van 45 minuten). Je kunt vervolgens zelf kijken of je zorgverzekeraar mogelijkheden heeft voor vergoeding vanuit een aanvullend pakket.