Mindfulness

In ons leven leren we vaak dat we dingen goed moeten doen, of zelfs beter. Dat we ons best moeten doen. Dat als je ergens maar hard genoeg voor werkt, het wel ‘lukt’. Nare dingen in je leven worden op deze manier makkelijk gezien als het resultaat van blijkbaar niet hard genoeg werken. Vanaf onze jeugd zijn we vaak gewend deze problemen vervolgens weer op te (proberen te) lossen met denken.

Je kunt ook op een andere manier naar je leven, en problemen, kijken. In een mindfulnesstraining leer je door het sturen van aandacht een open houding te ontwikkelen naar je gedachten, gevoelens, waarnemingen en impulsen. Door middel van bewustwording kun je heel anders (leren) omgaan met deze innerlijke impulsen. Oplossingen vinden voor je problemen is niet het doel van mindfulness. Door je open te stellen voor wat er is, ontstaat er vanzelf (direct, of na een tijdje) ruimte voor ander gedrag. Je leert niet vanuit de automatische piloot te reageren, maar bewuste keuzes te maken. Vriendelijkheid en zelfcompassie zijn hierbij belangrijk, net als niet niet je best doen of streven.

Er start een nieuwe groepstraining op maandag 21 oktober. De overige data zijn 28 oktober; 4, 11, 18 en 25 november; 2 en 9 december 2019. De training wordt gegeven door psychologe Marrit Bootsma, en vindt plaats op de Nicolaas Beetsstraat 2a te Utrecht. Je bent welkom als je de training volgt op advies van je zorgverlener (bijv. huisarts of psycholoog). Ook als je geen psychische problemen hebt en de training wilt volgen om meer in balans te komen en jezelf beter te leren kennen: van harte welkom om mee te doen. Als je meer informatie wilt, kun je mailen naar marrit @ psychologiepraktijkmiddag.nl.

KOSTEN  Een 8-weekse groepstraining kost €345,-. Dit is inclusief digitaal werkboek en audiobestanden. Studenten: als je een geldige collegekaart kunt laten zien, betaal je €299,-.

Een individuele training inclusief intakegesprek kost €765,-. Mocht je al zeker weten dat je wilt starten zonder intakegesprek dan wordt er €85,- van dat bedrag afgetrokken. Deze bedragen zijn inclusief digitaal werkboek en audiobestanden.

*Soms kun je je factuur laten betalen door je werkgever, vanuit een ontwikkelings- of opleidingsbudget. Mocht je werkgever de kosten voor z’n rekening nemen, dan komt daar nog btw bij. De training wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar. Soms kun je bij een aanvullende verzekering de factuur wel indienen, neem hiervoor contact op met jouw eigen zorgverzekeraar.