Mindfulness

In ons leven leren we vaak dat we dingen goed moeten doen, of zelfs beter. Dat we ons best moeten doen. Dat als je ergens maar hard genoeg voor werkt, het wel ‘lukt’. Nare dingen in je leven worden op deze manier makkelijk gezien als het resultaat van blijkbaar niet hard genoeg werken. Vanaf onze jeugd zijn we vaak gewend deze problemen vervolgens weer op te (proberen te) lossen met denken.

Je kunt ook op een andere manier naar je leven, en problemen, kijken. In een mindfulnesstraining leer je door het sturen van aandacht een open houding te ontwikkelen naar je gedachten, gevoelens, waarnemingen en impulsen. Door middel van bewustwording kun je heel anders (leren) omgaan met deze innerlijke impulsen. Oplossingen vinden voor je problemen is niet het doel van mindfulness. Door je open te stellen voor wat er is, ontstaat er vanzelf (direct, of na een tijdje) ruimte voor ander gedrag. Je leert niet vanuit de automatische piloot te reageren, maar bewuste keuzes te maken. Vriendelijkheid en zelfcompassie zijn hierbij belangrijk, net als niet te hard je best doen.

Er worden geen groepstrainingen meer gegeven in de praktijk. Individuele trainingen zijn wel mogelijk.

KOSTEN  Een 8-weekse individuele training inclusief intakegesprek kost €765,-. Dit bedrag is inclusief digitaal werkboek en audiobestanden.

Soms kun je je factuur laten betalen door je werkgever, vanuit een ontwikkelings- of opleidingsbudget. De training wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar. Soms kun je bij een aanvullende verzekering de factuur wel indienen, neem hiervoor contact op met jouw eigen zorgverzekeraar.

Groepstrainingen mindfulness blijven wel mogelijk binnen bedrijven en instellingen. Overleg met me over de mogelijkheden!