Psychologie praktijk

Middag

Lichaamsgericht GZ-psycholoog in Utrecht

Over mij

Ik help mensen graag bij het (her)vinden van hun eigen kracht en vaardigheden. Ik vind het belangrijk om dit ‘van mens tot mens te doen’: vanuit mijn hart kijken hoe ik het best kan aansluiten bij wat jij nodig hebt. Daarbij werk ik graag met en vanuit verbinding: samenwerking tussen hulpverleners stimuleren, mensen verbinden met elkaar. En ook een individu meer ‘met zichzelf’ verbinden, hoe zweverig dat ook mag klinken. Zulke dingen zijn soms lastig in woorden te vertalen. Daarom neem ik in behandeling ook altijd de kennis en signalen van het lichaam mee, om dat wat niet in woorden te vangen is toch plek te geven.

Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen drijft, naar wat maakt dat ze doen wat ze doen. Elk mens heeft wensen, verlangens en pijnlijke kwetsbaarheden, en toch denken we vaak dat we de enige zijn. Ik heb het nodig om regelmatig te kunnen niksen en lanterfanten, en hou van slechte hiphop. Ik drink veel thee en soms een kop koffie. Ik ben gek op de overgang naar de lente en de start van de herfst, en snap de relativiteitstheorie nog steeds niet.

Werkwijze

bewust kleinschalig

Mijn werkwijze kenmerkt zich door het werken aan inzicht in patronen en klachten, en daarbij ook informatie van het lichaam mee te nemen. Klachten zijn niet alleen ‘vervelende dingen die weg moeten’, maar vaak juist belangrijke signalen. Je lijf geeft op die manier aan dat iets uit balans is. Vaak weten we dat ergens in ons achterhoofd ook wel, alleen zijn er allerlei redenen waarom we daar niet naar (kunnen, durven) luisteren. Dit opmerken kan in het begin best confronterend zijn, maar geeft uiteindelijk ook ruimte tot het maken van andere keuzes.

lees meer

Praktische info

Werkwijze

Bewust kleinschalig: persoonlijke zorg met aandacht voor de verbinding tussen lichaam en geest

Info

Wachttijd

De wachttijd voor nieuwe intakes is 3-5 weken (bijgewerkt: begin september 2023).

INFO

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info @ psychologiepraktijkmiddag.nl.

info

Werkwijze

Als lichaamsgericht werkend GZ-psycholoog ga ik uit van de eenheid tussen lichaam en geest. Klachten ontstaan niet niet ‘zomaar’. Het voelen en uiten van emoties als verdriet, angst, boosheid en machteloosheid kan geblokkeerd zijn. Je probeert deze emoties dan te negeren en je aan anderen of aan de situatie aan te passen. Dit aanpassen kan houvast bieden en een gevoel van controle geven.

Als je langere tijd emoties vasthoudt en signalen negeert, ontstaan vaak klachten als pijn, spanning of vermoeidheid. In een later stadium volgen vaak ernstigere klachten, zoals depressie, angst, paniekaanvallen of bijvoorbeeld chronische hoofdpijn. Dit zijn allemaal signalen van je innerlijke stem en lichaamswijsheid dat er iets mag of soms zelfs moet veranderen.

Tijdens de therapie word je bewuster gemaakt van signalen van je lichaam en krijg je meer zicht op de wisselwerking tussen jouw lichaam en je geest. Niet het ‘praten over’, maar het voelen en beleven van wat er in je lichaam gebeurt staat centraal. Uiteindelijk leer je je eigen geestelijke én lichamelijke gezondheid weer in balans te brengen en te houden.

Ik werk veelal met houding, beweging en lichaamsbeleving, in- en ontspanning en ademhaling. Alle methoden werken volgens het onderstaande model:

  • bewust worden van vastgezette spanning (voelbaar, beleefbaar en bespreekbaar)
  • blokkade kan worden losgelaten en onderliggende oorzaken verwerkt
  • er ontstaat ruimte, en ander gedrag, gevoel en gedachten
  • lichamelijke, emotionele en mentale vrijheid

Mijn werkwijze kenmerkt zich dus door het werken aan inzicht in patronen en klachten, en daarbij ook informatie van het lichaam mee te nemen. Klachten zijn niet alleen ‘vervelende dingen die weg moeten’, maar vaak juist belangrijke signalen. Je lijf geeft op die manier aan dat iets uit balans is. Vaak weten we dat ergens in ons achterhoofd ook wel, alleen zijn er allerlei redenen waarom we daar niet naar (kunnen, durven) luisteren. Dit opmerken kan in het begin best confronterend zijn, maar geeft uiteindelijk ook ruimte tot het maken van andere keuzes.

Follow Us
Shop

Subscribe

1235 Divi St. San Francisco, CA 92351

Copyright © 2023Company