Werkwijze

Mijn werkwijze kenmerkt zich door het werken aan¬†inzicht in patronen en klachten, en daarbij ook informatie van het lichaam mee te nemen. Klachten zijn niet alleen ‘vervelende dingen die weg moeten’, maar vaak juist belangrijke signalen. Je lijf geeft op die manier aan dat iets uit balans is. Vaak weten we dat ergens in ons achterhoofd ook wel, alleen zijn er allerlei redenen waarom we daar niet naar (kunnen, durven) luisteren. Dit opmerken kan in het begin best confronterend zijn, maar geeft uiteindelijk ook ruimte tot het maken van andere keuzes.

Mijn therapie is gericht op ontwikkeling, inzicht en zelfkennis, niet specifiek op je klachten. Als je graag een therapie wilt die je afhelpt van je klachten, dan raad ik je aan een therapeut te zoeken die voornamelijk met cognitieve gedragstherapie of geprotocolleerde behandelingen werkt.

Ik werk twee dagen per week op locatie¬†Medisch Centrum Homeruslaan, waardoor er korte lijnen met andere hulpverleners zijn. Ook is er een samenwerkingsverband met de huisartsenpraktijken Biltstraat, Aletta, De Reiger, Koningslaan, Homeruslaan en Bosboomstraat. Ik heb daarnaast een breed netwerk met verschillende andere disciplines, waaronder een systeemtherapeut, fysiotherapeuten en een psychotherapeut. Mochten we erop uit komen dat je probleem een andere aanpak nodig heeft dan die ik kan bieden, kan ik je doorverwijzen naar kundige collega’s.