Mindfulness

In ons leven leren we vaak dat we dingen goed moeten doen, of zelfs beter. Dat we ons best moeten doen. Dat als je ergens maar hard genoeg voor werkt, het wel ‘lukt’. Nare dingen in je leven worden op deze manier makkelijk gezien als het resultaat van blijkbaar niet hard genoeg werken. Vanaf onze jeugd zijn we vaak gewend deze problemen vervolgens weer op te (proberen te) lossen met denken.

Je kunt ook op een andere manier naar je leven, en problemen, kijken. In een mindfulnesstraining leer je door het sturen van aandacht een open houding te ontwikkelen naar je gedachten, gevoelens, waarnemingen en impulsen. Door middel van bewustwording kun je heel anders (leren) omgaan met deze innerlijke impulsen. Oplossingen vinden voor je problemen is niet het doel van mindfulness. Door je open te stellen voor wat er is, ontstaat er vanzelf (direct, of na een tijdje) ruimte voor ander gedrag. Je leert niet vanuit de automatische piloot te reageren, maar bewuste keuzes te maken. Vriendelijkheid en zelfcompassie zijn hierbij belangrijk, net als niet niet je best doen of streven.

Momenteel staat er geen groepstraining op de planning. Mocht er een training worden gepland dan zal dat op de website aangegeven worden. De groeptraining wordt meestal gegeven op donderdagen, van 16.30 tot 18.30 uur op de Tolsteegsingel 21bis. Je kunt je dan aanmelden via info@psychologiepraktijkmiddag.nl. Mocht je al eerder willen beginnen met mindfulness, dan is het mogelijk om een individueel mindfulness traject te volgen. Neem contact op als je interesse hebt!

KOSTEN  Meedoen aan de mindfulnesstraining in een (kleine) groep kost €325,- voor acht sessies. Dit is inclusief digitaal werkboek en audiobestanden. Studenten krijgen korting en betalen met een geldige collegekaart €295,-. Een 8-weekse individuele training inclusief intakegesprek kost €765,-. Mocht je al zeker weten dat je wilt starten zonder intakegesprek dan wordt er €85,- van dat bedrag afgetrokken. Het is ook mogelijk om een individueel traject op maat samen te laten stellen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Soms kun je je factuur laten betalen door je werkgever, vanuit een ontwikkelings- of opleidingsbudget. Mocht je werkgever de kosten voor z’n rekening nemen, dan komt daar nog btw bij. De training wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar. Soms kun je bij een aanvullende verzekering de factuur wel indienen, neem hiervoor contact op met jouw eigen zorgverzekeraar.